Introductie Familieopstellingen

Introductie familieopstellingen

Iedereen heeft per definitie een vader en een moeder. Ook die hebben weer ouders gehad. Je bestaat dus niet solitair maar bent onderdeel van een geheel: het familie systeem. Vaak is dat plezierig maar soms werkt het remmend of beklemmend door dingen die in het verleden gebeurd zijn. 

Inhoud

Bij familieopstellingen worden situaties die binnen de familie van de vraagsteller spelen nagespeeld met behulp van representanten. Representanten nemen als het ware de rol over van een van de familieleden. Degene die dit alles professioneel begeleidt heet de opsteller. We geven deze introductie met 2 opstellers: José van Daal en Marcella Bekenkamp:

We beginnen met de vraag die jij als vraagsteller kunt inbrengen. Deze vraag is alleen bij de opsteller bekend. Jij als vraagsteller zet de representanten in de ruimte van de opstelling. Je stelt ze dus letterlijk op. Dit doe je precies zoals jij denkt dat ze nu ten opzichte van elkaar in de familie staan. Het mooie is dat de representanten niets hoeven te weten van jou en jouw familie. Dan kan de dynamiek die er is zijn gang gaan. Jij als vraagsteller zit aan de kant en kijkt hoe de familie zich gedraagt. Je ziet welke issues er speelden en hoe daar in de loop van de jaren mee is omgegaan. Het kan al wel 100 jaar geleden gebeurd zijn!

Vaak ervaar je herkenning maar ook nieuwe inzichten. Een stuk bewustwording waardoor je denkt ”Oh, zat dat zo!” of “Komt dat daar vandaan?”. Aha momenten zoals “Nu begrijp ik wat er is gebeurd. Dit hoort niet bij mij. Ik heb het overgenomen van een ander om de last voor die ander te verlichten!”

Naast het feit dat dit in een familie opstelling speelt, kan deze dynamiek zich natuurlijk in allerlei andere vormen voordoen waar mensen een band hebben met elkaar zoals binnen een bedrijf, organisatie, vereniging of in een bestuur.

Voor wie
Voor iedereen die wil weten wat een familieopstelling inhoudt en hoe het werkt. Je kunt ook zelf een terugkerend thema of vraag inbrengen.

Waar
Omgeving Utrecht

Duur
1/2 dagdeel

Kosten
€ 25,00. Als je met meerdere personen komt: iedereen 30% korting. Bij aanmelding en betaling tot 7 dagen voor de workshop: € 5,00 vroegboekkorting!

Datum & tijd
Zie Cursusaanbod

INSCHRIJFFORMULIER

Heeft u een vraag over ons aanbod of wilt u zich aanmelden voor een cursus, training of workshop? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Kies een cursus

    KIJK VOOR ACTUELE DATA EN LOCATIES VAN TRAININGEN EN CURSUSSEN OP DE PAGINA CURSUSAANBOD.

    "Everybody’s got to learn sometime, do it smart!"