Over SmartLearn

OVER SMARTLEARN

“Ik hoor en vergeet, ik zie en onthoud, ik doe en begrijp.” Confucius

Smartlearn is in 2008 opgericht door Marcella Bekenkamp vanuit haar passie om mensen en organisaties in een positieve sfeer en een veilige omgeving te laten veranderen en groeien. Marcella heeft zich na een carrière in het bedrijfsleven, Public Relations en Communicatie, gespecialiseerd in onderwijskunde gericht op interventie technieken, het leerproces, assessment en evaluatie, coachen en het ontwerpen van trainingen.

Een veranderingsproces is materieel maar het zijn de medewerkers die de verandering moeten uitvoeren. Deze verinnerlijking van de verandering is de transitie. Die is altijd persoonlijk want het zijn de mensen die de verandering gestalte geven in hun eigen transitieproces. En iedereen ervaart een verandering op zijn eigen manier en verlangt naar zekerheden maar de enige zekerheid die we hierbij hebben is dat er niets zeker is. Wel hebben er er door de eeuwen heen al talloze veranderingen succesvol plaatsgevonden dus door die te analyseren en daarvan te leren is SMART.

Bij het veranderen van een organisatie cultuur gaat Marcella uit van de "Grounded theory" zoals gedefineerd door Glaser en Strauss en recent mooi beschreven in de Corporate Tribe van Braun en Kramer. Cultuur wijzigt continu door dialoog maar dit gaat langzaam. Dit kan versneld worden met verschillende interventie technieken zoals de kanonnen methode of de kampvuur methode. 

Marcella heeft in de afgelopen jaren een netwerk opgebouwd van specialisten waarmee ze samenwerkt. Deze combinatie van kennis uit het bedrijfsleven en onderwijs geeft een stevige basis om transities in al haar facetten te faciliteren, zowel zakelijk als individueel. Gezamenlijk realistische doelstellingen bepalen en de weg ernaar toe gezamenlijk ontdekken zorgen voor een resultaat met positieve kracht dat positieve energie geeft op alle niveaus!

Veranderingen zullen elkaar steeds sneller opvolgen dus laten we ons daar samen SMART op voorbereiden!

NIEUW! WORKSHOP MATRIX COACHING IN UTRECHT LEIDSCHE RIJN.

"Everybody’s got to learn sometime, do it smart!"